Wethouder Gerrit Post geeft aftrap Isolatie Collectief op Urk.

Het Isolatie Collectief gaf uitleg van hun aanpak. Zij gebruiken een satellietverbinding voor het op afstand aanbieden van een geheel vrijblijvende offerte. Zo ontstaat een scherpe aanbieding voor het isoleren van woningen. De investering van isoleren verdient zich in enkele jaren terug. Isoleren spaart energie, levert wooncomfort op en vermindert de uitstoot van CO2. Zonnepanelen verdienen zich ook snel terug en maken het mogelijk eigen stroom op te wekken, waardoor evenals bij isoleren de uitstoot van CO2 en energierekeing daalt. Gelijktijdig is het mogelijk de gevel van een woning te laten verbeteren. Er werden veel praktische vragen gesteld. Na de pauze zijn de WAKA WAKA lampen verloot. De winnaars krijgen zelf deze lamp en schenken gelijktijdig een WAKA WAKA lamp aan een derde wereldland naar eigen keuze. Er zijn al veel inschrijvingen gedaan.  

Floris Smienk