Beter Milieu

Isoleren en besparen

Wist u dat 3 van de 4 woningen in Nederland nog niet goed zijn geïsoleerd? Dat is een gemiste kans voor comfortabel wonen, een lagere energierekening en het klimaat. Een eengezinswoning zonder isolatie verliest veel warmte via de gevel, de vloer en het dak en verbruikt per jaar maar liefst 3.300 m3 gas voor verwarming. Een vergelijkbaar goed geïsoleerd huis heeft maar 600 m3 gas nodig voor verwarming. Dat scheelt 1.700 euro per jaar.

Geen rommel, snel klaar

De meeste huizen zijn prima te isoleren zonder verbouwing. Het is dan een klusje zonder veel rommel en gedoe. Spouwmuurisolatie wordt bijvoorbeeld vanaf de buitenkant in je muur gespoten en is in een halve of hele dag klaar. Binnen geeft het geen stof of rommel. De meeste vloeren kunnen vanuit de kruipruimte worden geïsoleerd, de woonkamer blijft ongemoeid

 
iStock_000021772744_Large.jpg

Isoleren: meer comfort…

Isoleren verbetert het comfort van je woning. Een geïsoleerd huis tocht minder en houdt de warmte beter vast. Andere voordelen zijn: minder condens op de ramen, warmere voeten en ook minder geluidsoverlast van buiten.

en beter voor het klimaat

Doordat je huis de warmte beter vasthoudt, hoef je minder te stoken en gebruik je dus minder gas. Dat scheelt uitstoot van CO2, wat goed is voor het klimaat.